More

    USB Kondom İle Flash Disc Koruma

    [ads1]Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ve yaygınlaşması beraberinde kişisel verilerinizin çoğalmasına ortam hazırlamıştır. Kullanıcıların sürekli ihtiyaç duydukları dosyaları barındıran USB bellekler, taşınabilir mobil aygıtlarındaki çıkarılabilir hafıza kartları ve USB bağlantıları özellikle Bulut İşletim Sistemlerinin pahalı olması nedeniyle dünya çapında en çok kullanılan taşınabilir teknolojik ürün haline gelmiştir. Bilgisayar kullanıcılarının USB belleklere olan ihtiyaçları günümüzde bu teknolojinin veri aktarımı bağlamında kendisini geliştirmesine büyük etkileri olmuştur. Çoğumuz artık hayatımızın vazgeçilmezi olan USB Bellekleri, çıkarılabilir hafıza kartlarını yanımızdan eksik etmemekteyiz. Günümüzde akıllı telefonların hemen hemen hepsi bilgisayar ayırt etmeksizin USB bağlantı noktası aracılığı ile kişisel bilgisayarlara bağlanıp veri alışverişinde bulunabilmektedir.

    Taşınabilir veri depolama aygıtlarının yaygınlaşması beraberinde art niyetli kişilerin zararlı yazılımları yayabilecekleri ortamların oluşmasını sağlamaktadır. Kendimizden örnek verecek olursak Flash Disk (çıkarılabilir disk) ve çıkarılabilir hafıza kartlarımızı gün boyunca birbirinden farklı onlarca bilgisayara sokup çıkartarak veri aktarmaktayız. Hal böyle olunca tıpkı internet ağları gibi çıkarılabilir aygıtlar da kendi ağ kolonilerini oluşturmak suretiyle zararlı yazılımların yayılmasında en büyük etkenlerden birisi olmaktadır. Autorun dosyaları yardımıyla takıldığı anda çalışmaya başlayan ve bazen antivirüs programları tarafından bile tespit edilemeyen yazılımların bizden habersiz bilgisayarımıza ve oradan da diğer taşınabilir aygıtlar yardımıyla başka bilgisayarlara bulaşması bugün itibariyle en hızlı yayılma süreci döngüsünü sürekli tekrarlamaktadır. Birçoğumuz tanımadığımız bilgisayarlara sadece şarj etmek için taktığımız telefonlarımızın bile virüs deposu olduğuna şahit olmuşuzdur. Bu şekildeki manual yayılma metodu aslında yavaş işlese de 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen Hacker Konferansı sırasında bile tartışmaya açılmış ve gelecekte en verimli yayılma modellerinden birisi olan kabul edilmişti. Şimdiye kadar alınan yazılım tedbirlerini bile aşan USB virüsleri en çabuk yayılan zararlı yazılımlar olarak tanımlanmıştı.

    USB Kondom Nedir

    Bu durumun farkında olan üreticiler, neler yapabileceklerini tartışarak taşınabilir aygıtlar arasındaki zararlı veri transferini nasıl engelleyebilecekleri ile ilgili ilginç çözüm önerilerinde bulundu. Bu çözüm önerilerinden bir tanesi ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan USB Kondom uygulaması. Yazılım olarak herhangi bir müdehale içermeyen USB Kondom uygulaması tamamen elektronik ve donanım ağırlıklı bir engelleme modeli olarak hayata geçirilecek. Uzmanların açıklamalarına göre yazılımsal çözümlerden çok daha başarılı olması beklenen USB Kondom uygulamasının çalışma mantığı da oldukça basit.

    USB kabloları, USB bellekler, kart okuyucuları, Taşınabilir diskler üzerine donanımsal eklemeler yapılarak aygıtların enerji ve okuma portları haricinde, yazma portlarına ait pinlerin devre dışı bırkılma prensibine dayanan USB kondom, bu sayede cihazın çalışmasına ve içindeki verilerinize ulaşmanıza imkan sağlarken, filtre modunda cihazlarınıza veri aktarımını tamamen engelleyebilmekte. USB kondom sistemli USB kabloları ve Taşınabilir USB aygıtlarının üretilmesi maliyet açısından da sıkıntı yaratmayacak çözümler arasında görülmekte.

    USB aygıtlarının yalnızca okuma pinlerinin açık tutulduğu USB kondom sisteminin kullanıldığı USB Kabloları ve USB bellekler şimdiden üretilmeye başlandı.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.