[ads1]Türkiye’de başta ekonomi ve tekstil olmak üzere birçok sektörde liderliğe oynayan güzide ilimiz Bursa şimdilerde yazılım (software) sektörünün merkezi olmaya hazırlanıyor. Bilgisayar teknolojileriyle paralel olarak gelişimini sürdüren yazılım teknolojileri bugün hem bilişim sektörünün hem de mobil sektörün temelini oluşturmakta. Bu durumun farkında olan Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Valiliği, şehri Türkiye’nin yazılım merkezi haline getirmek için çalışmalara hız vermiş durumda. 2013 yılı içerisinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na( BEBKA) hazırlanıp sunulan proje dahilinde 480 dönüm genişliğinde bir araziye toplam değeri 1 milyon TL olan Milli Yazılım Geliştirme yerleşkesi kurulacak. BEBKA tarafından onaylanan projeye 250 bin TL değerinde kalkınma ajansı desteği verilecek.
[ads2]Başta Uludağ Üniversitesi, BİSİAD, ULUTEK, Bursa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve BTSO ortaklığında yürütülen Yazılım Vadisi projesinin 1 yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanmakta. Yazılım Vadisi projesinin tanıtımı dün Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek tarafından yapıldı. Türk basınından yoğun bir ilgi ile takip edilen projenin hayata geçmesi halinde 2500 yazılımcıya istihdam sağlanacağı da belirtildi. Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada projenin stratejik bir öneme sahip olduğunu ve sanayi alanında liderliğe oynayan bir kentin sanayi dönüşümüne ihtiyacı olduğu belirtilerek Yazılım Vadisi Projesi‘nin Bursa açısından büyük bir şans olduğu vurgulandı.
Vali Karaoğlu yazılım sektörünün Milli Güvenlik meselesi olduğunu, bu bağlamda başta TÜBİTAK ve ASELSAN tarafından üretilen yerli malı savunma araçlarının çoğunda yabancıların yazılımlarının kullanıldığı; bu durumun Milli Güvenlik açıklarına neden olduğunu belirterek, üretim alanında birçok ilki gerçekleştiren ülkemizin yazılım alanında da diğer ülkelere nazaran çok daha başarılı olacağının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti “yazılım meselesi, milli bir meseledir”.