More

    Bu Malzeme Bataryalar İçin Büyük Bir Devrim

    [ads1]Herkesin  en  büyük problemlerinden  biri de sürekli kullandığımız hatta elimizden düşürmediğimiz elektronik cihazlarının bataryalarının çabuk bitmesi ve ilerleyen  zamanlarda da daha fazla şarj etme durumunda kalmamızdır.Bu problemin temelinde, bataryalarda kullanılan materyalin zamanla  kullanılmaından  dolayı hasar görmesine, kırılıp çatlamasına ve tam anlamıyla şarj olma özelliğinin kaybolmasından kaynaklanıyor.

    Bu konuyla alakalı olarak  bataryaların içindeki malzemenin eskisine nazaran daha sağlam, daha dayanıklı, çabuk  kırılıp çatlamayan bir nevi yapıştıtıcı özelliği bulunan sıvı bir malzeme üzerinde araştırmalar yapılıyor.
    Bu araştırmadaki sıvı malzemenin kullanım amacı, pilin içinde zamanla oluşacak olan kırık ve çatlakların içine dolarak  daha uzun süre kullanabileceğiniz bir bataryaya sahip olmak.
    Bu sayede elektrikli otomobil, bisiklet ve en fazla kullandığımız cep telefonu, tablet ve notebooklar için kendini yenileyebilen harika bir batarya olmuş  olacak.

    Kendini yenileyebilen elektrod adı verilen bu malzeme lityum’la test edildiği zaman oldukça iyi sonuçlar elde edildi. Lityum denilen malzeme taşınabilir (mobil) cihazların bataryalarında kullanılan asıl  maddedir.
    Hatalı şarj etme yani yarım şarj etme ya da pil daha bitmeden şarj etme gibi elektronik cihazın bataryasına enerji depolarken 4 yıllık ömrü olan bataryayı 2 yıl ömre düşmesine sebebiyet verir. Ardından biz de hemen  batarya eskidi deyip yenisini almaya karar veririz.

    Bu yeni sistemde kendini iyileştiren-yenileyen elektrod tek başına, bildiğimiz diğer pillere oranla 8 kat daha fazla enerji depolayabilmektedir. Konvansiyonel piller ile birleştirildiği zaman bu  pilin %40 oranında daha fazla enerji depo etmesine olanak sağlıyor.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.