More

    2013 iPhone Fotoğraf Ödülleri Sahiplerini Buldu

    [ads1]Teknolojinin giderek gelişmesi beraberinde iletişim sektörünü be akıllı telefon üretiminin hız katetmesine vesile oldu. Akıllı telefonların hayatımızın her alanında kendisini hissettirmesi birbirinden farklı marka ve modellerde akıllı cep telefonlarının piyasada kendi rekabet sistemini oluşturmalarını sağladı. Rekabetin giderek artması ise telefonların birbirbirinden farklı ek işlevleri kazanmalarına yardımcı oldu. Bu bağlamda dünyanın en iyi akıllı cep telefonu üreticilerinden birisi konumunda olan Apple iPhone marka cep telefonlarıyla piyasada liderliği uzun süredir elinde bulundurmakta. Tabi bu sektörde yalnız olmayan Apple her geçen gün kendisini geliştirip, tüketicilere farklı alternatiflerde değişik ürünler sunmanın yollarını aramakta. Akıllı cep telefonlarının vazgeçilmezi konumunda olan kameralar, üreticilerin modellerine entegre ettikleri en önemli donanımlardan birisi.

    Çoğu akıllı cep telefonu üreticisi ürettiği modellerde kullandığı kameralarla özellikle giriş seviyesi kompakt fotoğraf makinesi satışlarını büyük ölçüde yavaşlattı. Çoğu fotoğraf makinesi üreticisi üretimlerini daha profesyonel ürünlere doğru kaydırırken, cep telefonu üreticileri de kendi ürettikleri telefon modellerindeki kamera aksamlarını git gide güçlendirdi. Kamera ve Fotoğraf makinesi gibi özellikleriyle iPhone telefonlar özellikler tüketicilerin ihtiyacını karşılayan en güvenilir ve pratik modeller arasında yer almasıyla ünlendi.

    Apple, ürettiği iPhone modelleri üzerinde kullandığı kameralarla çekilmiş olan fotoğrafların yarıştığı IPPA 2013 fotoğraf yarışması sonuçlarını nihayet açıkladı. 2007 yılından beri düzenlenen IPPA Fotoğraf yarışmalarında kural yalnızca iPhone telefonlar kullanarak fotoğraf çekmek. Bu sene 7.’si düzenlenen IPPA (iPhone Photography Awards / IPPA) fotoğraf yarışması birbirinden güzel binlerce fotoğrafın yarıştığı en büyük etkinliklerden birisi oldu. iPhone cihazlardan çekilen fotoğrafların, instagram ve hipstamatic gibi uygulamalar kullanılarak işlenmesine izin verildiği yarışmada, insan, portre, hayvanlar, bitkiler, gıda, peyzaj, hayatın içinden, mimari, haber gibi kategorilerde hepsi birbirinden güzel fotoğraflar birbiriyle yarıştı.

    iphone fotograf yarismasi insan2013 iPhone fotoğraf yarışmasını insan kategorisinde kazanan yarışmacı Kim Hanskamp oldu

    iphone fotograf yarismasi hayvan

    Hayvanlar kategorisinde otoyolda karşıdan karşıya geçen yabani bir atı fotoğraflayan Jon Resnik bu kategorinin birincisi seçildi.

    iphone fotograf yarismasi doga

    Doğa kategorisinde ise yeni doğmuş güneş ışıklarını caddeye vururken fotoğraflayan Tomas Stankiewicz Baldassarri bu kategorinin birincisi seçildi.

    iphone fotograf yarismasi landscape

    En çok beğeni alan fotoğraflardan birisi ise yukarıda gördüğünüz tıpkı yağlı boya tablolarını andıran Maegan Moore tarafından çekilen fotoğraf peyzaj kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

    iphone fotograf yarismasi hayatin icinden

    Yaşam stili kategorisinde İrlanda’lı yarışmacı Daniel fonseca sokak üzerinde asılı olan rengarenk çamaşırların güneş ışığıyla dansettiği fotoğrafı çekerek kendi kategorisinde birinciliği kazandı.

    iphone fotograf yarismasi haber

    Haber kategorisinde ise son zamanlarda adından sıkça bahsedilen Mısır’da bir cenaze törenini fotoğraflayan yarışmacı Mohammed Radhi birinciliği kazandı.

    iphone fotograf yarismasi gida

    Besin – Gıda – Yiyecek  İçecek kategorisinin birincisi ise İtalyan yarışmacı Massimo Calogero oldu.

    iphone fotograf yarismasi cucuk

    iPhone 2013 fotoğraf yarışmasısının en çok oylanan fotoğraflarından birisini çeken Yvonne Naughton çocuk kategorisinde birinciliği kazanan isim oldu.

    iphone fotograf yarismasi cicek

    Farklı bir açıdan çektiği çiçek fotoğrafıyla Britta Hershman bu kategoride birinciliği yakaladı.

    iphone fotograf yarismasi seyahat

    Seyahat kategorisinin kazanan ismi ise Jenny Friedman olarak belirlendi.

    iphone fotograf yarismasi yilin fotografi

    Yukarıdaki fotoğraf ise kış ayında yoğun kar yağışıyla çekilmiş ve genel klasmanda Bob Weil’e birinciliği kazandıran fotoğraf olarak seçildi.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    2 YORUMLAR

    1. lütfen bu yarışmaya katılımın nasıl olduğunu açıklar mısınız, sadece instagram üzerinden mi, eğer öyleyse tagleme işi nasıl oluyor, yani hangi etiket adı altında oluyor. ya da direkt etiketliyoruz da apple mı seçiyor bu etiketlerden? lütfen yardımcı olur musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.