More

    Şarj Düşmanı Uygulamalar

    [ads1]Hemen hemen hepimizin cebinde yerini alan mobil akıllı telefonlar son dönemlerde büyüyen boyut ve doğal olarak azalan kullanım süresiyle dikkatleri çekmekte. Akıllı telefonlar üzerindeki uygulamalar hayatımız vazgeçilmez birer parçası olduğu gibi, yalnızca bu uygulamalar için satın alınan akıllı telefon modellerinin olduğunu söylemek bile mümkün. Kullanıcıların en çok yakındığı konu olan kısa sürede şarj bitmesi problemi henüz tam olarak çözülmezken en gerekli olduğu yerde biten telefon şarjlarında kabahatin en büyüğü uygulamaların ta kendisinde. Uzmanlar, uygulamaların kullanım süresinin sıklığına göre cihazın şarj performansına etki edebildiği gibi, bazı uygulamalardaki aşırı açık ekran ışığı ve sesli uyarıların da şarj süresinin kısalmasında büyük etkisi olduğunu belirtmekte. Teknoloji Defteri olarak en çok şarj harcayan uygulamaları sizler için araştırdık. İşte listemiz:

    [ads2]1) Facebook: Akıllı telefonların en çok tercih edilen uygulamalardan birisi olan Facebook, kullanım sıklığıyla telefonunuzun şarjını en çok tüketen uygulama olarak belirtilmekte. Facebook bildirimlerinin açık bırakılması halinde sesli ve ışıklı uyarılarıyla sürekli enerji tüketimi sarfettiği açıklandı. Ayrıca uygulama içerisinde fotoğraf, müzik ve video izlenmesi de şarj düşmanı olarak belirtilmekte.

    2) Harita ve Navigasyon Uygulamaları: Başta Google Maps olmak üzere Apple haritalar uygulamasında da uzun vakit geçirilmesi, cihazınızın şarj süresini olumsuz olarak etkilemektedir. Navigasyon kullanımında hareket halinde sürekli veri aktarımı gerçekleştirilmesinden dolayı şarj süresi de doğru orantılı olarak azalacaktır. Aynı zamanda 10 dakikalık navigasyon kullanımında minimum 10 megabyte veri aktarımı gerçekleştiğinden internet kotanızda da farkedilir değişiklikler olacaktır.

    3) Kamera ve Instagram: Cihazınızın kamerasını sıklıkla kullanıyorsanız ya da instagram aracılığıyla çektiğinizi anında paylaşan birisiyseniz kullanım sürenizle paralel olarak kısa sürede batarya kullanıcısı olduğunuzu söyleyebiliriz.

    4) Arka Plan Uygulamaları: Bu gruba en büyük örnek RSS okuyucuları ve hava durumu uygulamalarını gösterebiliriz. Cihazınızın arka planında sürekli olarak çalışan hava durumu uygulamaları şarjınızın kısa sürede bitmesinin en büyük sebebi olarak gösterilmektedir. Uzmanlar arka plan uygulamalarını mümkün mertebe kapalı tutmanızı önermekte.

    5) WhatApp: En sık kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp kullanım süresinin fazla olmasıyla cihazdaki şarj performansını olumsuz olarak etkilemekte. Bunun yanında oyunlarında hem ses hem de grafik işlemciyi aşırı derecede yorarak şarj tüketimini arttırmasının da bir etken olduğu belirtilmekte.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.