More

    2012 Yılının En Çok Satan Teknoloji Kitapları

    Teknoloji meraklıları okumaktan da vazgeçmiyor. Bu yazımızda sizlere 2012 yılı içerisinde en çok satılan teknoloji kitaplarına yer verdik. Özellikle yazılım alanında birçok baskısı bulunan teknoloji kitaplarının ilk sırayı aldığı göze çarpmakla beraber 2011 yılına göre teknoloji içerikli kitapların satışlarında %69’luk bir artış olduğu anlaşılmıştır. 2012’de en çok okunan 5 kitabı sizler için araştırdık.

    1) Her Yönüyle C# 4.0 : Sefer Algan tarafından kaleme alınan bu eser C# programlama dili ile ilgili herşeyi bünyesinde barındırıyor. .NET teknolojisi için daha önce kullanılan C, C++ ve Java dillerinin barındırdığı en etkili özellikleri tek başına karşılayan C# programlama sektöründeki profesyonel yazılımcılar için bir rehber teşkil ediyor. Aynı zamanda programlama bölümü öğrencilerine de mükemmel bir kaynak olarak bu eser Pusula Yayıncılık tarafından basıldı.

    2) CCS ile PIC Programlama : Yeni ve geliştirilmiş baskısı Altaş Yayıncılıktan çıkan bu kitap; PIC mikro denetleyicileri üzerindeki tüm programsal işlevlerin CCS aracılığıyla yapılabilmesi için tüm bilgileri bünyesinde barındırıyor. C programlama dili hem konuşma hem de makine diline yakın olduğundan dolayı yazılım alanının vazgeçilmez araçlarından birisi olmuştur. CCS ile birleşen mikrochip yazılımları sayesinde sim kartlarımızdan hesap makineleri kadar içerisinde mikro işlemci bulunan tüm cihazlara yazılım üretebiliriz. CCS ile PIC Programlama kitabının yazarı Serdar Çiçek.

    3) Android Programlama : Birçok akıllı telefonda bulunan işletim sistemi Android için yapılacak uygulamaları saymakla bitiremeyiz. Android işletim sistemine uyumlu uygulamalarda kullanılan yazılımlara örneklerin verildiği bu eser, Nizar Öğütmen tarafından yazılmış ve Kodlab Yayınları tarafından piyasaya sürülmüştür.

    4) A’dan Z’ye PHP : Seçkin Yayıncılık tarafından basılan bu eserin yazarı Rıza Çelik. Web programlama dillerinden en yaygını olan PHP ile orta ve ileri düzey web sayfaları oluşturmanıza yardımcı olacak bu eser PHP programlama dilinde, az kullanılan ama çok işlevli birçok örneği de bünyesinde barındırıyor. Özellikle PHP programlama diliyle ilgilenen tüm webmasterların başucu eseri olacak bu kitabı özellikle tavsiye ediyoruz.

    5) Jquery Az Kod Çok İş : Salih Baltalı tarafından yazılan bu eser yine Kodlab yayınları tarafından basılarak okuyucuyla buluşturulmuş. Web 2.0 teknolojisinin giderek yayılması ve görsellik ile sanatın birleşimi web sitelerinin çoğalması, Jquery kullanımını arttırmıştır. java Script kodlarıyla Jquery kütüphanesinin birleşimi sonucunda ortaya harika efektler çıkabiliyor. Bu kitapta yaklaşık 600 örnek verilmiş. Web tasarım işiyle uğraşanların mutlaka okuması gereken bir eser.

     

    az kod cok is Jquery salih baltaliCCS C ile pic programlama serdar cicek

    a dan z ye PHP riza celikandroid programlama nizar ogutmen

    her yonuyle C 4 Sefer Algan

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.