More

    2012 Google İstatistikleri

    Geçtiğimiz günlerde Google tarafından yayınlanan Zeitgeist 2012 istatistiklerine göre 2012 yılının google arama motoru tarafından aranan trendleri internet kullanıcılarına duyuruldu. Dünya istatistiklerinin yanı sıra 48 ülkenin de istatistiklerine de yer verilen araştırma da 146 dilde 1.2 trilyon arama analiz edildi.

    Dünya istatistiklerine göre çıkan sonuç şu şekilde.
    2012’nin en çok aranan kelimesi yılın ortasında hayatını kaybeden şarkıcı Whitney Houston olurken son ayların en çok dinlenilen şarkısı Gangnam Style kelime bazında 2. oldu. 3.lüğü ise Hurricane Sandy (Sandy Kasırgası) aldı.
    2012’nin en çok aranan videolarında ise ilk sırayı Gangnam Style aldı. Onu “Somebody That I Used to Know by Walk off the Earth” isimli video takip etti.
    2012’nin en çok aranan elektronik ürünü ise uzak ara farkla iPad 3 oldu. Onu Samsung Galaxy 3 takip ederken, 3. sırayı ise yine Apple firmasının bir ürünü olan iPad Mini aldı. Aynı zamanda markaların da savaşında büyük bir referans olan bu sonuç Apple‘nin Samsung karşısındaki üstünlüğünü daha da güçlendirdi.
    En çok aranan sinema filmi ise The Hunger Games (Açlık Oyunları) olurken, onu Skyfall 2. sıradan takip etti.
    En çok aranan fotoğraf ise One Direction, Selene Gomez ve iPhone 5 oldu.

    Dünya istatistikleri bu şekildeyken isterseniz biraz da Türkiye istatistikleri hakkında bilgi verelim.
    Türkiye’de google üzerinden aranan en hit kelime Facebook olurken, onu Youtube ve e-Okul takip etti. Bu durum bir gerçeği de açığa çıkardı. Türkiye’de ki kullanıcılar adres satırı yerine, büyük ihtimalle ana sayfaları olan google arama motorunu kullanmakta.
    En çok aranan ünlülerde ilk sırayı Hadise alırken, 2. sırayı Mustafa Ceceli, 3. sırayı ise Tarkan aldı.
    En fazla aranan futbol takımı sıralamasında ise Galatasaray 1. olurken onu Trabzonspor ve Fenerbahçe takip etti.
    Yine aynı istatistiklere göre en çok aranan televizyon dizisinin Muhteşem Yüzyıl olduğu sonucuna varılırken, onu Kuzey ve Güney takip ederken, Kurtlar Vadisi Pusu ise 3.lüğü aldı.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.