Twitter’a düzenlenen son saldırılarda büyük olaylar çıktı. Bu olayların ardından da Twitter cephesinden, güvenlik arttırıcı önlemler yapılacağı haberleri geldi. Twitter’ın bu kadar büyümesinden ve gerçekten sağlam bir sosyal medya sitesi olmasından sonra arttırılması gereken güvenlik uygulamalarında biraz geç kalındığı görülüyor…
Örneğin ;
ABD’nin önemli haber kaynaklarından olan Associated Press’in Twitter hesabının ele geçirilip, beyaz saraya bir saldırı yapıldığının ve Obama’nın da yaralı olduğu haberinin yapılması büyük bir paniğe sebep açtı ve borsalarda büyük çalkalanmalar oldu…
Twitter Ne Yapacak ?
Twitter hesaplardaki denetimleri arttırıp, girişleri daha da güçlendirecek. Twitter güçlendirme olarak Google, Facebook ve eBay gibi büyük sitelerde kullanılan çift katmanlı giriş sistemini geliştirip, kullanmayı planlıyor. Büyük şirket ve ünlü kişilerin yaptığı gibi kimlik doğrulama profillerini arttırmaya gidecek ve bu doğrulanmış profiller üzerindeki korumayı ve denetimi de arttırarak bu gibi kötü amaçlı eylemlerin önüne geçmeye çalışacak. Mutlak bir çözüm yöntemi olabilir fakat Twitter cephesi dışında, Twitter kullanıcılarının da bu sisteme destek vermesi gerekiyor ve hesaplarını koruması gerekiyor. Hesaplardaki korumalar göz ardı edildiği takdirde yukarıdaki örnekteki gibi olaylar ortaya çıkabiliyor.
Basit Şifrelerden Uzak Durun
Basit şifreler hesap çalınma gibi olaylardaki en büyük etkendir. Kolay şifre seçimi çoğu internet kullanıcısının başına büyük dertler açmıştır. Hesap güvenliğinizi şifrelerinizi akılda kalıcı fakat zor seçerek yapabilirsiniz. Örneğin şifrelerinize semboller, numaralar, büyük harf eklemeleri yaparak zorlaştırabilirsiniz. Bir isim bile yazsanız bu şekilde, bulunması bir hayli zor bir şifre ortaya çıkartırsınız ve bu şifre 5 karakter bile olsa 100 karakterlik sallama sayılardan daha verimli olacaktır…
Şifrelerinizi zorlaştırıp, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan uzak tuttuğunuz sürece Twitter serüveninizde başınıza kötü bir şeyler gelmeyecektir. Hesap çalınma gibi olayları, şifre öğrenme, bilgi aktarma gibi olayları aklınızdan çıkartmış olacaksınız…