More

    Şarjınızı korumak için uygulamalara ihtiyacınız yok!

    Elbette bu yazı sizlere telefonunuzu şarj etmeden kullanabileceğinizi vaad etmiyor. Her zaman olduğu gibi bugün de telefonunuzu şarj etmeniz gerekecek, ancak sadece cihaz ayarlarınızı değiştirerek şarjınızın bitme süresini önemli ölçüde uzatabileceğinizi söylememiz gerekiyor. Hem de herhangi bir uygulama yüklemeniz de gerekmiyor.

    [ads1]
    Akıllı telefonlar, çok objektifli birçok kameralardan düzinelerce gigabayt depolama kapasitesine kadar, daha fazla özelliği, kendi gövdelerinin içine yerleştirirken, hala kalıcı bir ağırlaştırmaya neden olan bataryalara rağmen sınırlı bir pil ömrüne sahipler. Cihazları kullanmıyorken, bu piller günlerce şarjını korurken; her türlü tutumlu/idareli kullanımda, standart bir testte, 24 saat şarjını koruyabilen bir akıllı telefon yok. Konuyla ilgili tüketici raporlarını inceleyebilirsiniz. Bu nedenle, pil tasarrufu uygulamaları adıyla sunulan ve şarj süresini arttırdığını iddia eden uygulamalar hala en popüler uygulamalar arasında yer alıyor.

    Ama gerçekten işe yarıyorlar mı?

    Bu soruya kesin bir yanıt veremiyoruz. Değişken diyoruz.

    Bir temel ile başlayalım: Akıllı telefon yazılımı kalitesi de çılgınca değişiyor. Bazı geliştiriciler, merkezi işlem birimi (CPU) kullanım süresini minimum seviyede tutan veya RAM’a kaydetmeden, görevlerini yerine getiren şık ve verimli uygulamalar oluşturuyor. Bazı geliştiriciler ise (Facebook vb) ise cihazları yoran ve aynı anda birçok bileşeni (GPS, WiFi, hücresel veri) kullanarak, çok fazla kaynak tüketen verimsiz uygulamalar oluşturuyor.

    Birçok pil tasarrufu uygulamasının, her uygulamanın kaynağı ne kadar tükettiğini ölçerek çalıştığı dikkat çekicidir. Bu uygulamaları gerçekten kullanmadığınız durumlarda, neden şarjınız tükensin ki?

    Greenify gibi uygulamalar uygulama kullanımınızı izler ve nadiren eriştiğiniz uygulamaların arkaplandaki işlemlerini ve buna bağlı olarak güç gereksinimlerini azaltır, tıpkı  GO Battery Saver & Power Widget, Avast Battery Saver and DU Battery Saver gibi uygulamalarda olduğu gibi. Bu uygulamalar genellikle ücretsiz olup, reklamsız pro sürümüne yükseltme seçeneği vardır. Mesele şu ki, bu yeteneklerin çoğu kullandığımız akıllı cihazların işletim sistemi içinde, parmaklarımızın ucunda.

    Telefon üreticileri ve işletim sistemi geliştiricileri, kısa pil ömrünün önemli bir problem olduğunu biliyorlar.

    Bu nedenle, telefonun işletim sistemine güç tasarrufu özellikleri dahil ediyorlar. Çoğu telefonda, diğer özelliklerin yanı sıra, pil tasarrufu özelliklerinin hangi seviyede devreye girmesini istediğinizi ayarlayabilme şansına sahipsiniz.

    Telefonunuzun ekranınızı otomatik olarak azaltmasına ve uçak modunu etkinleştirmesine izin vermek, pil ömrünüzü birkaç dakikadan birkaç saate kadar uzatabilir;
    Ayrıca, yaklaşan Android işletim sistemi güncellemeleri, uygulama kullanımınızı izleyen ve onları hazır durumda tutabilen veya temelde onları tam bir uyku moduna sokmayacak, böylece enerji emici konumda olmalarına engel olacak kararları verebilecek Adaptive Battery adlı bir özellik için yapay zeka kullanacak.
    [ads2]
    Pil tasarrufu sağladığını iddia eden çoğu uygulamanın oldukça gereksiz olmakla birlikte, bu uygulamalardan bazılarının Google Play Store’da bulunan kötü niyetli “Advanced Battery Saver app”  gibi kişisel bilgilerinize erişmeye çalışan art niyetli uygulamalar olduğunu unutmayın. Dolayısıyla, bir uygulama şüpheli görünüyorsa, sezginizi dinleyin ve araştırılmamış incelenmemiş olan bir pil tasarrufu vb gibi sistem yardımcı programları yüklemeyin. Bu arada telefonunuzun ayarlarına da ara ara bir göz atın.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.