More

    Mailleriniz Spam Olmasın

    Özellikle internet üzerinden pazarlama yapan firmaların, pazarlama araçlarından biri durumunda olan e-mail ile tanıtım, günümüzde bir çok firmanın başvurduğu bir yöntem. Özellikle toplu halde gönderilen e-postalardan bir çoğu daha gönderim aşamasında spam olarak algılanmakta, gelen kutusuna ulaşsa bile çoğu zaman okunmadan silinmekte. Türkiye dünya spam e-mail sıralamasında ilk on ülkenin içinde yer almakta. Yani gerekli veya gereksiz günde milyonlarca e-posta gönderip almaktayız. Bu yazımızda internet üzerinden gönderilen maillerin spam olarak işaretlenmemesi için bir takım yöntemlerden bahsedeceğiz. Bunlardan en önemlilerini sizler için derledik.

    1) Gönderilen iletilerinizin yalnızca görsellerden oluşması elektronik posta sunucuları tarafından spam olarak işaretlenme olasılığını yükseltir. Gönderdiğiniz iletilerde mutlaka metin bulundurmaya gayret edin.

    2) Spam olarak işaretlenen mailler genelde aynı anda binlerce kullanıcıya gönderilirler, aynı anda binlerce milyonlarca aboneye gönderilen mailler daha sunucudan çıkarken çoğu zaman spam olarak işaretlenebilmektedir. Gönderici ve alıcı mail servisleri spam olma ihtimali taşıyan iletileri genelde önemsiz posta kutularına ya da direkt silerek çöp kutularına atar, bu da başarısızlığa uğramış bir tanıtım olarak algılanabilir. Gönderilen postalarınızı mümkün olduğunca aynı anda az kişiye gönderin.

    3) Toplu maillerinizin spam olarak işaretlenmemesi için alınabilecek bir diğer önlem ise, genel kabul görmüş yazı tiplerinde iletiler oluşturmaktır. Yani hiç kullanılmayan yazı tiplerinde oluşturulan iletiler genellikle spam olarak kabul edilir.

    4) Maillerinizle birlikte ekli dosya göndermeyin. Toplu olarak iletilen ve eklentisinde dosya taşıyan mailler genelde spam olma sebebidir.

    5) Gönderdiğiniz iletilerde mutlaka “abonelikten ayrıl”,”üyelik iptali”,”haberdar olmak istemiyorum” şekilde okuyucunun görebileceği ve tek tıklamadan sonra abonelikten ayrılabileceği uyarı yazılarını iletilerinizde barındırın. Okuyucular genellikle gelen reklam iletilerini önemsiz ya da spam olarak işaretlemektedir. Aynı kaynaktan gelen iletilerin onlarca kullanıcı tarafından spam olarak işaretlenmesi, artık posta sunucularınızın kara listeye eklenmelerine sebep olur.

    6) İletilerinizin “konu” yani “Subject” kısımlarını mümkün olduğunca kısa tutun. Maksimum 30-40 karakterden oluşsun.

    7) İletilerinizde sadeliği tercih edin. Arka planı sade renklerden seçilen posta iletileri genellikle spam olarak algılanmazlar.

    Yukarıda sıraladığımız püf noktaları yalnızca öneri niteliğindedir. Uzmanlar tarafından denenmiş ve faydaları kanıtlanmıştır.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.