More

    Windows’unuz Neden Çöküyor?

    Mavi ekran hatasiÖzellikle Microsoft Windows işletim sistemlerinde meydana gelen, işletim sisteminin işlevini yerine getirememesi sonucunda bilgisayarınızın kilitlenmesine, yeniden başlatılmasına hatta tekrar açılmamasına bile sepep olmakta. Bu sorun ve Windows hataları çoğumuzun başına gelmiştir. Bu yazımızda sıklıkla karşılaşılan Windows kilitlenme ve çökme sorunlarını nasıl engelleyebiliriz sizler için araştırdık.
    1) Elektronik olarak bozulmuş anakart ve geçici bellek: Windows işletim sistemini kullanan tüm kullanıcılarım hayatları boyunca mutlaka karşılaştıkları Fatal Error olarak isimlendirilen Mavi Ekran hatası genellikle bozulmuş olan anakart ve geçici bellekler sebebiyle karşımıza çıkmaktadır. Geçici belleğinizin sağlam olup olmadığını kontrol ediniz. Bu kontrol işlemini aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.
    Belleğinizi Kontrol Edin
    2) Yanlış Yapılandırılmış BIOS ayarları: Anakartınız fabrika ayarlarında tüketiciye sunulur. İlerleyen zamanlarda donanım özelliklerinize göre yapacağınız değişiklikler Bios ayarlarını değiştirmenizi gerektirir. Bu değişiklik yanlış yapıldığında ise özellikle bilgisayarınızın işlemcisinin overclock ayarlarını değiştirdiyseniz Windows işletim sisteminiz çökebilir.
    3) Eksik ya da hatalı kurulmuş sürücüler: Donanımlarınızı bilgisayarlarımıza tanıtmamızı sağlayan Driver (Sürücüler) hatalı ya da eksik olarak kurulduklarında Windows işletim sisteminin çökmesinde en büyük etkenlerdir. Üretici tarafından tavsiye edilen sürücüleri kullanmaya dikkat edin.
    4) Sabit Disk Hataları: Bilgisayarınızda barındırdığını bütün verileri içerisinde tutan Sabit Disk (Hard Disk) aygıtınızda meydana gelen hatalı kümeler (Bad Sector) sebebiyle üzerinde bulundurduğunuz işletim sisteminiz ağır hasara uğrayabilir. Özellikle sabit diskinizin çok dolu olması, veri türlerinin aşırı derecede sabit diski yorucu dosyalardan oluşması bu durumu tetikleyi sebeplerdendir.
    5) Zararlı Yazılımlar: Özellikle günümüzde sıklıkla bilgisayarlarımızın çökmesini hızlandıran yazılımlardan olan virüs ve trojanlar sebebiyle işletim sistemimizdeki sistem dosyaları zarar görebilir ve sonucunda işletim sistemimiz çalışamaz hale gelir. Bu durumu engellemenin tek çaresi, güncel bir antivirüs programı kullanarak zararlı yazılımlara karşı gerekli önlemleri almaktır. Teknoloji Defteri olarak ücretsiz antivirüs yazılımı olan Avira Free Antivirüs Yazılımını öneririz.
    6) Donanımınızın Aşırı Isınması: Özellikle yeterli soğumayan işlemci ve anakart sebebiyle işletim sisteminiz ağırlaşır ve çalışmaz hale gelebilir. Bu durumu önmelenin en iyi yolu, anakart ve işlemcinizin yeterli soğumasını sağlayan fanlardan kullanmaktır.

    Son Eklenenler

    Benzer İçerikler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Soruyu Yanıtlayınız * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.